Sortmetal i Pumpehuset

Uada og Afsky er på Europa-tourne sammen. Godt selskab for begge tænker jeg. Det er Uada der headliner med Afsky som special guest. I Pumpehuset er rollerne byttet om og vi starter med Uada.

Tusmørket sænker sig over København. Uada har vi ventet længe på. Jeg har mistet overblikket over hvor mange datoer, der her været for deres besøg, siden corona ramte verden. Nu er de her og det er godt. Amerikanerne leverer en smuk, ansigtsløs måneceremoni. Mørk, melodisk sortmetal, med en god del mystik.

Der er forskel på Uada og hovednavnets udtryk. Hvor Uada er distanceret bag deres store hætter og fylder scenen med farverige (primært blålige nuancer) banner, er Afskys sceneudstyr simpel. To fakler og et band-bagbanner i sort/hvid. Man har fornemmelsen af, at Ole og kompagni kommer helt som de er.

Det er altid et stor oplevelse at være til koncert med tonemaler Ole Luk. I dag er ingen undtagelse. Mest imponerende er trommeslagerens spurt over 5000 meter. Jeg blev helt træthedsøm i kroppen af at se på ham – og jeg er endda ultraløber.

Crepuscule Europa Spring Tour
Afsky / Uada
Pumpehuste. 8. april 2023