En niche af en niche i metalhistorien

Forfatter og cand.mag. i dansk og filosof, Benni Bødker, har begået en bog om metal i Esbjerg anno 1990. Titlen på bogen er “Incombustible remains” med den sigende undertitel “Dengang Darkthrone spillede koncert i Esbjerg i 1990”.

I forordet beretter Michael H. Andersen hvordan han drømt om at læse artiklen “Da Darkthrone spillede på Tobakken i Esbjerg”. Han satte sin gamle ven Benni Bødker i gang med at skrive den. Resultatet af Bennis skriblerier var til mere en artikel. Derfor denne bog.

Bogen er, det er lidt en kliche, trykt i 666 eksemplar. Syntes ellers lige jeg har læst at dyrets tal er 616. Det hæver en flok britiske forskere, som har studeret over 400.000 papyrusfragmenter fra omkring år 300.
Bogen er nummereret. Desværre har jeg ikke fået nummer 616, men nummer 257.

Bennis brødtekst suppleres af interviewcitater med Jacob Hansen (Invocator/Maceration), Jakob Schultz (Invocator/Maceration), Lars Bagsholt (Maceration), Gylve Nagell (Darkthrone) og Dag Nilsen (Darkthrone). Alle folk der var med den dag da dødsmetallen kom til Vestjylland.

Det er en underholdende og hurtigt læst bog. En underholdende beretning om dengang dødsmetallen var ny, og dengang Darkthrone var et dødsmetalband! og dengang de spillede live i Esbjerg med Maceration som opvarmning. Et band der vist nok hed Tri-China og som måske var fra Århus, var vist også en del at aftenens program – dengang på Tobakken.

Bødker, Benni
Incombustible remains : Dengang Darkthrone spillede koncert i Esbjerg i 1990. Emanzipation, 2021. ISBN: 978-87-94264-00-6.

Bibliotek.dk: Incombustible remains

Med bogen følge Maceration-cd’en “Live disfigurements”.

Publiceret på sh site 08.06. 2022.