Med heavy metal og golf

Alice Cooper er kendt for sit sceneshow med statister og diverse remedier. Som det hør og bør sig, blev han både lagt i spændetrøje og halshugget.

Alice Cooper er en af heavy metal-scenens ældre herre. Hans debut lp Pretties For You udkom i 1969 og er ophav til en lang række af heavy-klassikere som Hallowed Be My Name, School’s Out og No More Mr. Nice Guy.

For nyligt udsendte Alice Cooper det anmelderroste album Dirty Diamonds. Men det var ikke de nye numre, som var i fokus på Skanderborg Festivalen. Størstedelen af de numre, publikum blev præsenteret for, var gamle kendinge. De mange Cooper-fans kunne synge med for fuld lunge.

Fra scenen blev der leveret en hundrede procents indsats fra start til slut. Alice Cooper er kendt for sit sceneshow med statister og diverse remedier. Som det hør og bør sig, blev han både lagt i spændetrøje og halshugget – kun for at ‘genopstå’ i hvid habit. Med på scenen var Alices datter Calico Cooper med som danser.

Eneste kritikpunkt til live-showet i bøgeskoven var lyden. Der var ikke nok af den og vokalen var for lav i forhold til resten af lydbilledet. Men det kan Alice Cooper ikke klandres for. Det var desværre et generelt problem på Bøgescenen.

Når Alice Cooper ikke er optaget af musikken, er han en passioneret golfspiller. Dagen efter koncerten stillede han op til en omgang velgørenhedsgolf. Det var Skanderborg Golfklub der lagde huller til.

Ifølge rygterne fra golfbanen, viste Hr. Cooper sig som en habil golfspiller. Mellem hullerne blev der fortalt anekdoter. Pengene som kom ind ved arrangementet gik til Læger uden Grænser.

Alice Cooper på Skanderborg Festival 2005

Kilde: Dagbladet Arbejderen. 24. august 2005, nr. 148.