En edderkop kom forbi

Alice Cooper var oprindeligt navnet på et et band, dannet i 1966. Gruppen debuterede i 1969 med albumet Pretties for You, udsendt på Frank Zappa’s pladeselskab Straight Records. I 1972 udsendte de singlen School’s Out, som siden er blevet en blandt mange heavy metal evergreens fra Alice Coopers hånd. I 1975 gik bandet i opløsning og Vincent Damon Furnier udsendte konceptalbummet Welcome to My Nightmare – stadig under navnet Alice Cooper.

Tidligt i karrieren fandt Alice Cooper inspiration hos grupper som The Who, Animals og the Yardbirds. Han har siden selv inspireret navne som KISS, Marilyn Manson og Slipknot.

Til trods for at Alice Cooper ligger under for den borgerlige misforståelse, at man kan adskille kunst og politik – og til tider har talt imod musikere, der bruger deres stemme politisk – har han dog selv støttet den demokratiske præsidentkandidat John Kerry. Han har desuden vist et socialt ansvar og støttet Læger uden Grænser, ved at stille op til kendis-golf.

Alice Cooper har udsendt flere koncept-album. På Along Came a Spider har Alice Cooper skabt en historie om en seriemorder, der ser sig selv om en dræbende edderkop. Det er en klassisk historie om ondt og godt mikset op med gyser og moderne splatter. Perfekt til det rockteater han leverer, hver gang han går på scenen.

– Det onde skal straffes. Det skal aldrig vinde. Jeg elsker måske Darth Vader, når jeg ser Star Wars, men jeg bliver lettet, når han til slut får, hvad der tilkommer ham, udtaler Alice Cooper.

En sort og hvid verden, det er vanskeligt at overføre til virkeligheden uden at det går grueligt galt.

Musikken er guitarbåret rock ’n’ roll fra det første nummer, I know where you live, til slut. Let genkendeligt Alice Cooper, som hans fans kan lide. Guitarlir’en får en ekstra tand på Vengeance is mine, hvor Slash (ex-Guns n Roses) fyrer en solo af. Selvfølgelig er der også blevet plads til en plade i form af Killed by Love.

Along came a spider bringer intet nyt, men for dem der kan lide guitarrock og heavy metal, er der garanti for kvalitet.

Alice Cooper
Along came a spider. SPV Records., 2008. SPV 80002004 CD.

Kilde: Modkraft Kultur : Modkultur. 5. august 2008.