Dansk fodbolds sande guldalder

Der kommer pænt mange fodboldbøger. Tit, når de præsenteres, tænker jeg; den behøver jeg vidst ikke bruge tid på. Og ofte er det også letbenede biografier der ikke kommer med noget nyt, eller de samme historier om store klubber der fortæller nok engang.

Men her tror jeg der en god historie. Nok har jeg hørt om Sophus Krølben og Danmarks storesejr på 17-1 over Frankrig. Men det er meget lidt jeg ved som dengang det danske landshold var et af Europas bedste.
Michael Kjærbøl har skrevet Dansk fodbolds sande guldalder med undertitlen Et af verdens bedste landshold fra 1908 til 1920.

Fodboldhold i DBU-trøjer

“Dansk fodbolds sande guldalder er historien om et sandt fodboldeventyr der varede fra 1898 til 1920. Fortællingen om en epoke hvor dansk fodbold tilhørte den absolutte verdenselite. En periode hvor alle andre fodboldnationer så op til den danske måde at spille på. En landskamp i København var en sikker dansk sejr – uanset modstanderen.”
(citat: Turbine)

Michael Kjærbøl fortæller ” en næsten glemt historie, som bestemt er værd at hente frem fra gemmerne. Det er både pudsigt og interessant at læse om fortidens glemte helte, om hvordan de spillede, hvem de bankede, og hvordan presse og den øvrige omverden forholdt sig til holdet. Der er uden tvivl al mulig grund til at hive denne historie frem fra glemslen, og her et århundrede senere blive stolt og imponeret” skriver Poul Porskær Poulsen i anmeldelsen Dansk fodbolds sande guldalder på Historie-online.dk.

Kjærbøl, Michael
Dansk fodbolds sande guldalder : Et af verdens bedste landshold fra 1908 til 1920. Turbine, 2018. ISBN: 978-87-406-2171-6. 281 sider.
DK5: 79.71

Bibliotek.dk: Dansk fodbolds sande guldalder
Turbine: Dansk fodbolds sande guldalder

Publiceret på sh site 14.06. 2018.